Tips

Op deze pagina staan een aantal tips die je gemakkelijk in de praktijk kunt gebruiken. De onderwerpen zijn misschien random, maar het zijn allemaal zaken die bijdragen aan een gezond en evenwichtig leven, zowel fysiek als mentaal.

1. Zorgverzekeringen

Verzekeringen zorgen ervoor dat je zowel mentaal als fysiek beter in je vel zit. Als je niet verzekerd bent, zit je diep in de (financiële problemen) als je ziek wordt of bijvoorbeeld een been breekt. Een goede verzekering zorgt voor een beetje gemoedsrust en dat is een niet te onderschatten rijkdom in deze wereld. Wat te denken van al die mensen die helemaal zelf moeten opdraaien voor de ziekenhuis rekening. Zelfs in de Verenigde Staten zijn er mensen die hun huis moeten verkopen als hun kind een arm breekt, omdat ze het geld niet hebben om de medische kosten te betalen. Dat is toch verschrikkelijk? Ben je van plan om voor de zorgverzekering (2013) te switchen zorg dan dat je goed wordt voorgelicht over de verschillende pakketten en voorwaarden. Tevens kun je ontzettend veel informatie online vinden.

2. Grote schoonmaak

Rommel zorgt er niet alleen voor dat je huis er slordig uitziet, maar ook voor mentale chaos. Oké, niet iedereen stoort zich aan een beetje rotzooi hier en daar, maar het moet niet de spuigaten uitlopen. Een grote schoonmaak zorgt voor een fris en opgeruimd gevoel. Heb je geen zin om alles in een keer onder handen te nemen, deel het dan op! Begin met de keuken of de badkamer en doe iedere dag een andere kamer. In de vakantie heb je daar de meeste tijd voor. Zorg er ook op je werk voor dat je bureau niet vol stapels papier en rommel ligt, je werkt veel efficiënter als je werkplek netjes en opgeruimd is.

3. Spa

Zit je er even helemaal doorheen en heb je behoefte aan ontspanning? Ga dan eens met een vriend of vriendin een dagje naar een spa! Lekker rondhangen in één van de bubbelbaden, laat je masseren en eet iets gezonds in het restaurant. De sauna is bovendien ook goed voor je lichaam. Na een dagje in een spa, voel je je vast en zeker beter! Een dagje spa is niet enorm goedkoop, dus let op kortingsbonnen in tijdschriften en dergelijke!