Deze sport-apps moet je geprobeerd hebben!

Deze sport-apps moet je geprobeerd hebben!

Heb je een volle agenda of geen zin in een duur sportabonnement? Dan is er gelukkig altijd nog een alternatief, namelijk thuis aan de bak. De voordelen: Je hoeft het huis niet te verlaten, het vergt minder tijd, het bespaart geld en als je gebruikt maakt van een mobiele app krijg je er een gratis personal trainer bij. Hoe handig is dat! Ik zet de beste apps voor je op een rijtje.

1. Moves
Wat je ook doet, deze app houdt alles in de gaten. Moves registreert al jouw dagelijkse bewegingen en maakt aan het einde van de dag de balans op. Het resultaat is een getailleerd overzicht van jouw dagelijkse activiteiten. Daag jij jezelf iedere dag uit voor nét wat meer beweging te gaan dan gisteren? 

2. Dagelijkse trainingen
Perfect voor alle beginnelingen. Met deze app kun je zelf de moeilijkheidsgraad van de oefeningen bepalen en is de drempel niet zo hoog om te starten en ook door te zetten. De trainingssessies met deze app zijn divers en voor iedereen te volgen. Alle oefeningen worden uitgelegd middels voorbeeldvideo’s.

3. Sit-ups
Handig voor als je meer wil dan een persoonlijke motivator. Sit-ups helpt je niet alleen bij het tellen van oefeningen, maar berekent ook het calorieverbruik en plant een volledig trainingsplan op basis van jouw niveau en lichamelijke status. En vals spelen zit er met deze app niet in, want met de nabijheidsdetector weet de app of je een volledige sit-up hebt gedaan of niet.

4. Nike Training Club
De drempel om aan de slag te gaan met deze app is heel laag. De app is gratis, de oefeningen aangepast op jouw doel en je kunt jouw favoriete muziek op de achtergrond afspelen. Je kunt het dus zo moeilijk maken als je zelf wil! Super handig is dat de oefeningen worden beschreven in een instructie en getoond in een video. De mist in gaan met deze app kan dus bijna niet meer!

5. Runkeeper
Wil je niet vastzitten aan bepaalde oefeningen maar zelf bepalen hoe je traint? Kies dan voor Runkeeper. Met deze app maakt het niet uit of je gaat hardlopen, fietsen of boksen. Prestaties zoals gemiddelde snelheid, afstand en de intensiteit van jouw training worden allemaal bijgehouden en kun je gemakkelijk bekijken in een mooi overzicht.

6. FitBooster
Het maakt niet uit wat jouw doelen zijn. De app FitBooster adviseert en begeleidt jouw tijdens het sporten. Alle sportoefeningen kun je volledig afstemmen op jouw wensen. Het mooie is dat je na afloop een evaluatie krijgt van hoe jouw training ging. Dit voegt heel veel toe aan het bewustzijn van jouw persoonlijke ontwikkelingen en zelfbeeld.

Heb jij ook een aanrader? Deel ‘m dan met ons via onze social media kanalen.